Rólunk

Duna Vitex

A magyar ipartörténet darabja Budafok szívében

A gyár elődjét a Naxos Csiszolóárugyárat 1906-ban alapította a német Bauer család. Nevét a görög Naxos szigetéről kapta, amely gazdag lelőhelye volt a csiszolóanyag gyártásra alkalmas kemény korund tartalmú kőzetnek.

A második világháború után 1946-ban a cég egyéb német javakkal együtt jóvátételként a Szovjetunió tulajdonába ment át.

1952-ben a gyár magyar állami tulajdonná vált és a Kohó és Gépipari Minisztérium Papíripari Igazgatóságának felügyelete alá rendelik. 1962-ben beolvasztják a jól működő nyereséges Ozalid vállalatba. Miután a magyar állam a védjegynek számító névről lemond, a gyár új neve Papíripari Vállalat Duna Papírgyár II. számú telepe. A 60-as években nagy beruházás keretében új csiszolóanyag gyártó gépsor kerül az üzembe.

1989-91 között fordulatokban gazdag, de sikerrel járó tárgyalások zajlottak a hannoveri székhelyű szintén nagy hagyományokkal rendelkező VSM AG-val. Ennek eredményeként alakult meg 1992. január 1-én a Duna Vitex Kft.

Jelenünk és jövőnk záloga

Cégünk történetének legnagyobb beruházása keretében az elmúlt években felépítettük a VSM konszern legnagyobb, közel 4000 m2-es és legmodernebb gépekkel felszerelt gyártócsarnokát. Csarnokunkat a legújabb műszaki és esztétikai megoldásokkal építettük fel, így eleget téve egy 21. századi modern munkahellyel szemben támasztott minden elvárásnak. Az ezáltal jelentősen megnövekedett gyártó kapacitásunk lehetővé teszi vevőink igényeinek még színvonalasabb kiszolgálását.

Stratégiai partnerség

2016 júniusában kötött a Duna Vitex Kft. stratégia együttműködési megállapodást Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatával, megkoronázva az eddig is gyümölcsöző partneri kapcsolatot. Vállalatunk és a helyi önkormányzat közös érdeke a kerület foglalkoztatásának fellendítése. együttműködés a kerület versenyképessége érdekében, a vállalat aktív részvétele Budafok-Tétény közéletében.

Helyi szerepvállalás

Kerületünk számos kulturális programjának kiemelt támogatói vagyunk hosszú évek óta. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál számos színvonalas programja szponzorációnkkal valósult meg. A helyi hagyományőrzés keretében pedig a Nagytétényi Szüreti Felvonulás és Bál kerül megrendezésre hathatós segítségünkkel.

Társadalmi felelősségvállalás

Vállaltunk egyik büszkesége irodaházunk, az egykori Erzsébet szálló épülete, melyet a műemlékvédelmi törvényben foglaltak maximális szem előtt tartásával újítottunk fel 2012-ben. Az épület megtartva az eredeti patinás külsőt, teljes épületgépészeti felújításon esett át, így belső tereiben 21. századi munkakörülményeket biztosít adminisztratív területen tevékenykedő munkatársainknak.

Minőségpolitika

Minőségirányítási rendszert működtetünk, amelynek keretén belül minden folyamatunkat kontroll alatt tartjuk. Elkötelezettek vagyunk a vevői követelmények teljesítése és a vevői elégedettség növelése iránt.

Egészséges vállalat

A Duna Vitex nemcsak a XXII. kerület köz- és sportéletének részese, hanem fővárosi futórendezvények aktív résztvevője is. Dolgozóink egészséges, aktív életének elkötelezett támogatói vagyunk. A FutaVitex futóklubunk pólói rendszeresen feltűnnek különböző szabadidő- és sportrendezvényeken. A jövőben is célkitűzésünk, hogy minél több dolgozónk döntsön a rendszeres testmozgás mellett és egyre népesebb csapattal vegyünk részt különböző tömegrendezvényeken.

A 25 éves Duna Vitex

Azon dolgozóink, akik a kezdetektől fogva dolgoznak velünk közös sikereinkért, 2017-ben ünnepelték cégünk fennállásával együtt 25 éves törzsgárda tagságukat. Az alkalomhoz illő ünnepléshez minden feltételt biztosított cégünk: rendkívüli szabadságot, ízletes ebédet egy hangulatos étteremben, ahol hűségük jutalmául értékes ajándékot vehettek át a cég vezetésétől. Sok kellemes emléket felidézve remek hangulatban telt délutánunk. Dolgozóink eddigi munkáját köszönjük és jó egészséget, sok sikert kívánunk a továbbiakban is.

Tanúsítványok és tagságok

A Duna Vitex Kft. tagja a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamarának (Deutsch-Ungarische Industrie- und Handelskammer).

A 2017-es energiamegtakaritási eredményeinket tartalmazó nyilatkozat itt érhető el:
Tanúsítvány megtekintése

A Duna Vitex Kft. ISO Standard 9001:2015 szerinti minőségirányítási rendszerrel tanúsított vállalat.
Tanúsítvány megtekintése

The Association of German Abrasive Manufacturers (Verband Deutscher Schleifmittelwerke, VDS) is the leading German association for abrasive technologies and represents the interests and concerns of the German abrasives industry, including those of VSM.

Kapcsolat

Számíthat ránk!

Magyarország legnagyobb hajlékony csiszolóanyag konfekcionálójaként szívesen vesszük érdeklődését cégünk iránt.

Telephely

DUNA VITEX Kft. · Minőségi Csiszolóanyagok
Nagytétényi út 72-76.
1222 Budapest
Magyarország

Comments are closed